Ontdek jouw leerstijl

Ontdek jouw leerstijl

Jouw leerstijl ontdekken heeft alles te maken met zoeken, ontdekken en verkennen. Bij een 7LIFE assessment krijg je inzicht in je leerstijl. Door de vragen bij het 7LIFE assessment krijg je inzicht of je eerder een voorkeur hebt voor leren vanuit logica of vanuit verbeeldingskracht.

Logica versus verbeeldingskracht

Indien je leerstijl een uitgesproken voorkeur heeft voor de linker hersenhelft, heb je vaak de voorkeur voor logica. Dat betekent dat je houdt van analytisch, logisch, verbaal, wiskundig, structureel en rationeel leren. Je kunt dan ook goed zijn in talen. Wanneer echter je rechter hersenhelft een sterkere voorkeur heeft, resulteert dit in leren en ontwikkelen vanuit nieuwsgier, artistiek, fantasierijk, ritmisch/muzikaal, visueel, intuïtief en creatief leren. Wanneer je dit herkent is je leerstijl leren vanuit verbeeldingskracht.

Welke onderwijsvorm past bij jouw leerstijl?

Zoals je wellicht ziet is dat nogal verschillend. Bij je opleidingskeuze is het dan ook goed om je leerstijl daarin mee te nemen. Wanneer jij het liefste leert vanuit logica, kan het zo zijn dat je beter gedijt bij college’s en juist te leren vanuit het verdiepen in de leerstof. Wanneer je echter leert vanuit verbeeldingskracht is juist leren door ervaring, met ruimte voor creativiteit en uitdagingen om zelf te ontwikkelen. Werken in projectgroepen of juist producten op te leveren kan daarin de vorm zijn die dan bij jou aansluit.

“Wees trots op wat je hebt bereikt. Al heb je nog duizend dromen, zorg dat je af en toe ook kijkt naar hoe ver je bent gekomen!”
– Onbekend

En heb je jouw perfecte vervolgstudie gevonden?!

Laat je dan inspireren door mijn volgende ervaring. De bovenstaande quote herinnert me aan het moment dat ik in Frankrijk was en écht een pittige tocht wilde lopen. Aan locals vroeg ik wat een uitdagende wandeltocht zou zijn en zo begon ik aan een route, waarbij onderaan het pad stond dat je er alleen top fit aan mocht beginnen en vooral als het niet nat (en dus glad) was.
Dat heb ik geweten, klimmend en klauterend begon ik aan de tocht en het zweet stroomde over mijn benen heen. Al was het dan ook lekker warm, de hitte werd intern flink versterkt door de intensiteit van de wandeling. Op een gegeven moment pakte ik mijn waterfles en een banaan en draaide me om…

Wat een gevoel van overwinning!

Dat moment was fenomenaal! Dat moment was zo indrukwekkend dat ik het op dit moment zo weer voor de geest kan halen. Het uitzicht was echt prachtig! Ook al had het me echt moeite gekost om daar te komen, het uitzicht en het overwinningsgevoel wat door mijn lijf heen gierde was het meer dan waard! Zo geloof ik ook dat het werkt met ondernemen, studeren en jezelf ontwikkelen. Het is volle bak starten, doorpakken en al je inzet tonen om ervoor te gaan. En ook al liggen er zeker nog targets die je wilt behalen (zoals je studie goed afronden), is het af en toe zeker goed om eens terug te blikken op alle effort die je al in je studie of (vrijwilligers)werk hebt gezet.

Pick a theme and commit!

Jezelf ontwikkelen heeft alles te maken met starten, doorpakken en volhouden! Ga ervoor! En mocht je nog niet weten wat jouw leerstijl is óf waar jij helemaal voor wil gaan, kom dan bij me langs voor het Ontdek Jouw Vervolgstudie coachtraject. Ik loop graag met je op!

Vorig bericht
Passie!
Volgend bericht
Studiekeuze – Wat past er nu echt bij mij?

Andere berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan