blog - wat laat jij achter in 2020

Wat laat jij achter in 2020?

Oef, goede vraag! Wat laat jij achter in 2020, Marije? Het was de titel van een Direct Mail van YouVersion. Direct na het lezen gaat er van alles draaien in mijn hoofd. De vraag raakt me. En het resulteert in een moment van bezinning. Ik laat mijn werk even voor wat het is, zodat ik ruimte kan geven aan mijn gedachten. Men, wat laat ik achter in 2020?

IK LEEF!

Als er iets is wat ik in de afgelopen jaren heb ontdekt, is het wel hoe kwetsbaar ik ben als mens. Ik was 31, stond in de bloei van mijn leven én op het punt om een nieuw bedrijf op te gaan zetten. Van de één op andere milliseconde werd alles anders. Het toekomstplaatje wat ik geschetst had werd in miljoenen stukjes gescheurd, toen ik na een val met mijn snowboard mijn nier scheurde en een onvoorstelbaar bizarre reis richting mijn herstel had. Ik had 5 ziekenhuisopnames, 3 anafylactische shocks (dat is een allergische reactie op medicijnen), posttraumatische stressklachten en heeel veel medicijnen en onderzoeken. Bottomline?! Ik ben enorm blij dat ik leef! Bovendien realiseer ik me nóg  meer hoe kwetsbaar ik ben en hoe mijn leven morgen voorbij kan zijn. Sterker nog, dat kan zelfs tijdens het schrijven van deze blog ten einde komen.

Realistische Optimist

Is dat heftig? Jazeker. Maar het is ook realistisch. Als er iets is wat ik als ras optimist wilde leren in de afgelopen jaren, is het wel een realistisch optimisme. Ik moet je eerlijk zeggen dat het me helpt! Ik was in het najaar van 2020 niet overvallen door de tweede coronagolf. Al raakte het mijn werk absoluut (wat als zelfstandig ondernemer zeker niet relaxed is), maar ik had de kracht, de ruimte, de  energie en de creativiteit om met slagkracht door te pakken. Met hopelijk mooie nieuwe projecten in het komende nieuwe jaar.

Wat laat jij achter? 

Waar ik je in aan wil moedigen is om niet zomaar een studie te zoeken waarin je veel geld of status kunt verdienen. Waarbij je kijkt hoe je zo snel mogelijk die carrière ladder omhoog kunt klimmen, gewoon omdat je dat maatschappelijk gezien een boost in je zelfverzekerdheid kunt krijgen. Nee, ik wil je uitnodigen om datgene te doen wat écht je passie heeft. Het leven is te kort om voor status of geld te leven, maar denk er eens over na. Jij hebt onwijs veel te brengen in deze wereld! Jij kunt zó onwijs van betekenis zijn voor onze maatschappij, het bedrijf of de organisatie waar je na je studie gaat werken of door de initiatieven die je zelf op gaat zetten.

Daarom wat vragen voor jou: 

  • Wat wil jij achterlaten in je leven?
  • Wat wil je dat mensen over je zeggen als jouw einde gekomen is?
  • Wat heeft jouw passie?
  • Wat past er bij jou, werken als medewerker of juist zelf als ondernemer aan de slag gaan?
  • Op wat voor manier heb jij impact in jouw omgeving?

Laat dit de basis zijn voor de keuzes die je maakt richting jouw toekomst!

Vind je het moeilijk om op deze antwoorden na te denken? Denk er dan eens over na of ik met je mee mag lopen! Aan de hand van jouw 7LIFE assessment kan ik je coachen richting jouw passie, datgene waar jij impact uit kunt oefenen en waar jij het beste tot je recht komt.

Neem vooral contact met mij op over meer informatie over het assessment en de mogelijkheden tot coaching.

Vorig bericht
Prestatiedruk – mag het wat minder?
Volgend bericht
Keuzestress – Fear Of Better Options

Andere berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan