passie

Passie!

Vind je passie! De ene weet al jaren zijn passie en de ander worstelt er maar mee om dé passie te vinden. Het kan een enorm frustrerend pad zijn om dat zogenaamde passiegevoel te vinden. De druk is hoog én ja, je moet vooral de juiste studiekeuze maken. Logisch dat je keuzestress ervaart! Wat als je het vinden van je passie eens laat voor wat het is?

Mijn zoektocht naar mijn passie laten varen?

Ja inderdaad. Ik las het boek Beginner’s Pluck van Liz Forkin Bohannon. Pluck betekent dapperheid en moed scheppen. Liz is een vrouw die na haar middelbare school naar Afrika vertrok om zelf met haar voeten in de klei te staan en het verschil te maken. Daar ontstond haar verlangen om vanuit Amerika van betekenis te zijn voor de mensen in Afrika, wat uiteindelijk resulteerde in haar bedrijf Sseko Designs. Met dat bedrijf creëert ze voor 50 vrouwen werk in Oost Afrika.

Je zult nooit je passie en bestemming vinden!

Het lukte haar niet om tijdens haar middelbare school haar passie te vinden en dat deed haar besluiten een tussenjaar te gaan doen. Beginner’s Pluck is een boek vol tips over hoe je vanuit moed kunt leven. De druk om haar passie en bestemming te vinden was écht zo frustrerend. Zo zegt ze: ‘Je zult nooit je passie en bestemming vinden’.

‘Passie en bestemming zijn geen gevolg van verlangen of een verborgen schat wachtend om ontdekt te worden. Ze zijn als een schilderdoek, wat wacht op het moment dat jij de eerste verf erop aan brengt. Passie is een niet al bestaande voorwaarde. Een leven vol passie en bestemming kan niet gevonden worden! Het is het resultaat van moed, nieuwsgierigheid en dapperheid. Je vindt het niet, je bouwt het op!’ – Liz Forkin Bohannon

Hoe dan wel?!

Het verschil tussen iets vinden of iets op te bouwen is: als je iets moet vinden, dan moet je weten waar je naar aan het zoeken bent. Wacht dus niet tot je passie aan komt waaien, maar ga creëren! Vraag jezelf af waar je in geïnteresseerd bent. Dat legt de lat een stuk lager en daardoor kom je veel makkelijker in beweging! Dat klinkt fantastisch, toch? Je hoeft niet te gaan dagdromen, maar je kunt gaan verkennen, ontdekken en gaan bewegen in datgene wat je interesseert.

Als je het fijn vindt als ik hierin eens met je meedenk, dan kan dat zeker! Aan de hand van het 7LIFE assessment en de talentscan kijken we dan naar datgene wat je interesseert en datgene wat jou aanspreekt. Je kunt bovendien ook kijken naar het Ontdek Jouw Vervolgstudie traject. Het lijkt me leuk je te leren kennen!

Vorig bericht
Hoe staat het met jouw psychische gezondheid?
Volgend bericht
Ontdek jouw leerstijl

Andere berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan