post blog _may you never walk alone_

May you never walk alone!

You never walk alone! Het is en blijft een van de beste meezingers die íedereen kent! Je loopt nooit alleen! Maar de werkelijkheid is niet altijd zo eenvoudig. Als corona één ding heeft aangetoond is dat het leven absoluut niet maakbaar is en dat teleurstelling en tegenslag af en toe bij het leven horen. Zonder dat je het kunt beïnvloeden of er grip op kunt hebben.

Het zo is belangrijk dat je niet alleen loopt!

En hoe belangrijk is het dan dat je niet alleen loopt! Wellicht is het vandaag de dag nog urgenter, of misschien word je jezelf er nu bewust van dat je mensen om je heen nodig hebt. Mensen die je kennen, die je liefhebben no matter what! en die voor je klaar staan. Als je een beelddenker kun je het al voor je zien: de momenten dat iemand je rug dekt.

Grote mensen keuzes, die zijn soms zo moeilijk…

Juist op de momenten dat je op grote kruispunten staat in je leven, waarin je beslissingen maakt die bepalend zijn voor je levensroute is het zeker van belang dat je mensen om je heen hebt. Mensen die je steunen en die wellicht soms o zo lastige vragen stellen waardoor je goed na moet denken over wat je zegt, denkt of doet. Lastig is dat soms zeker! Maar weet één ding, van die moeilijke vragen laten je zeker te weten na denken over je overwegingen en waarom je bepaalde keuzes wel of niet maakt. Want weet je, als je een keuze maakt, zeg je tegen zoveel andere opties nee. Zoals we al eerder schreven in de blog over FOBO en keuzestress.

De tips voor jou!

Het is zoveel makkelijker wanneer je niet alleen loopt. Wat daarvoor nodig is?!

  1. Sta open voor support
    Wanneer jij andere mensen betrekt in de keuze die je gaat maken – de angst of onzekerheid die je soms misschien aanvliegt of vanuit de gedachte dat je samen sterk staat – betekent het ook dat je jezelf kwetsbaar open stelt. Je geeft die ander een inkijkje in jouw hart. Soms vind je dat bij je ouders en/of verzorgers, soms ook niet. Kijk dan eens of er een mentor, jeugdleider of vertrouwenspersoon is die je verder helpt!
  2. Denk eens verder dan vandaag
    Als jongere is het zeker niet makkelijk om keuzes te overzien die ver in de toekomst liggen. Dat heeft alles te maken met de ontwikkeling van je pre frontale kwab (jaja, dat is het voorste gedeelte van je brein, waar onder andere je oorzaak-gevolg verbinding gedeelte zit), daarom is het van belang dat je juist mensen betrekt die al wat ouder zijn en die je kunnen helpen eens verder te kijken dan het hier en nu.
  3. Vele raadgevers maken je wijs
    De vraag hierin alleen is, welke raadgever is wijs? Is dat iemand die jou kent en weet wat je in huis hebt, of zijn dat je vrienden die zich wellicht liever bezig houden met gamen en chillen of met dingen die je eigenlijk niet verder helpen in je leven.

May you never walk alone! Als mens ben je niet bedoeld om alleen te wandelen en heb je juist andere mensen nodig in jouw levensweg. Wie geef jij een inkijkje in jouw hart, jouw keuzes en jouw toekomst?! Mocht je het fijn vinden als ik met je op loop, neem dan vooral contact met me op!

Vorig bericht
Keuzestress – Fear Of Better Options
Volgend bericht
Hoe staat het met jouw psychische gezondheid?

Andere berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan